UkategorisertHans Naverud og Christian Gundersen

Regattaklassikeren Skagen Race får en helt ny start til neste år. Et samlet seilermiljø, kommune og handelsstand i Holmestrand ønsker Skagen Race-seilerne velkommen som vertsby til både start og rustbanking helgen før.

Hovedgrunnene til at Bærum Seilforening nå flytter starten fra Åsgårdstrand til Holmestrand er havnefasilitetene og muligheten for å videreutvikle den populære regattaen.

– Åsgårdstrand Seilforening har gjort en veldig god jobb alle de årene som starten har gått derfra. Men for å utvikle regattaen videre er det viktig at vi har en havn hvor alle seilerne kan gå inn i før start. Det fantastisk fine og moderne bryggeanlegget til Holmestrand har plass til alle, og den varme velkomsten vi har fått fra både seilforeningen, handelsstand og kommunen lover veldig godt for den videre utviklingen, sier Christian Gundersen, styreleder i Bærum Seilforening og regattasjef.

Starten er planlagt til 12. mai, og helgen før inviteres alle deltagere til tuneup regatta. Alle seilerne får gratis havneplass frem til starten på Skagen Race.

– Alt ligger til rette for at dette skal bli et løft for Skagen Race. Vi har Europas flotteste jernbanestasjon bare ti minutters gange fra bryggene og gode parkeringsmuligheter. Det betyr at logistikken for seilerne blir mye enklere. Langs havnen er det plass til både sponsorer og servering, og Holmestrand er en veldig hyggelig by som jeg vet seilerne vil trives i, sier Hans Narverud, styreleder i Holmestrand Seilforening

SIGNERING: Avtalen mellom Bærum og Holmestrand Seilforening ble inngått i dag.

Christen With i With Marine og North Sails har vært en av pådriverne for Holmestrand, og han kommer også til å være sentral i tune-up regattaen helgen før.

– Alle seilmakerne og riggerne i bransjen blir invitert til å være med for å bidra til å spre kunnskap og seilglede for deltakerne. Vi skal seile baneseilaser og forsøke å være med om bord hos så mange seilere som mulig i løpet av de to dagene. Jeg mener det er et helt riktig grep å flytte Skagen Race til Holmestrand, samt å bygge ut konseptet med en rustbankingshelg. Dessuten blir det selvfølgelig en veldig sosial happening i en hyggelig by, sier With.

Siden banen nå blir i overkant av 11 nautiske mil lenger vurderer regattakomiteen å legge starten litt tidligere på onsdagen. Bærum Seilforening har også fått med seg Marstrands Segelselskap, Helsingør Sejlkub og Sailing Aarhus slik at det blir starter fra de respektive byene. Lørdag 15. mai arrangeres det Skagen BIG BOAT Cup i Skagen med baneseilaser.

– Hvis Danmark er koronastengt i mai så legger vi fort en mållinje her i Holmestrand også slik at båtene kan seile en sløyfe i Skagerrak og komme tilbake. Vi skal profilere Holmestrand som en seilerby fremover, sier Narverud.